Mynämäki on entuudestaan tuttu uudelle kunnan tekniselle johtajalle

Vesa-Matti Auran työmatka vaihtuu etelästä pohjoiseen

869
Vesa-Matti Auran uusi työpaikka sijaitsee Mynämäen kirkon vieressä kunnan virastolla.

Mynämäen kunnanvaltuusto valitsi 4. syyskuuta kunnan uudeksi tekniseksi johtajaksi Vesa-Matti Auran, joka tätä ennen työskenteli Raision kaupungin insinöörinä. Hän valmistui rakennusmestariksi 1992 ja jatkoi myöhemmin opintojaan ammattikorkeakoulussa.

MYNÄMÄKI. Mynämäen vastavalittu tekninen johtaja Vesa-Matti Aura aloittaa tehtävässään marraskuun alussa, mutta ensimmäistä kertaa nousiaislainen 48-vuotias mies ei tee töitä Mynämäellä.

– Toimin vuosina 1992–1993 sijaisena Mynämäellä. Tehtäväni oli saneeraushankkeen valvoja Laurin koululla. Sen jälkeen olin vielä yksityisellä puolella Teuvo Helisvuorella kartoittamassa kunnan vesijohtoputkistoa, aloittaa Aura.

Vesa-Matti Aura toimi 2000-luvun alussa runsaat neljä vuotta Nousiaisten teknisenä johtajana, ja ennen Raision kaupungin insinöörin virkaa vuonna 2011 hän oli rakennuttamassa Ikean aluetta sekä mukana kauppakeskus Myllyn laajennuksessa. Mynämäen teknisen johtajan virkaa Aura haki kesällä, ja työhaastattelun kautta kunnanvaltuusto päätti valita hänet tehtävään.

– Raisiossa käsittelin kunnallistekniikkaa ja myös maankäytön suunnittelu kuului toimiini. Mynämäellä minulla on Raision tapaan yli kuuden miljoonan euron vuotuinen budjetti, mutta täällä vaikutustasoni on suurempi, vertailee Aura.

Vesa-Matti Aura on seurannut Mynämäen kehitystä ja on tyytyväinen näkemäänsä.

– Mynämäen kunta on investoinut järkevästi. Sillä on kohtuullinen velkamäärä asukkaisiin nähden verrattuna lähikuntiin. Myös työpaikkojen omavaraisuusaste sekä keskustan hyvät palvelut miellyttävät. Olen myös huomannut, että täällä vallitsee poliittinen konsensus, jolloin päätöksiä päästään tekemään. Mynämäki näyttää olevan toimiva organisaatio, kiittelee Aura.

Vesa-Matti Aura asuu Nousiaisissa vaimonsa ja kahden teini-ikäisen lapsen kanssa. Hänen mukaansa vaimo on tottunut miehensä tempauksiin ja uuden työpaikan haku sujui yhteisymmärryksessä.

– Talousarvio on jo pitkälti tehty ja organisaation olen jo käynyt läpi henkilöstön kanssa. Ensimmäisenä tehtävänä aion palaverien kautta käydä läpi, että työntekijöiden tehtävät ovat heille selvillä.

Myös lähiseutujen yhteistyö on hänelle tärkeää.

– Muualla tekniset johtajat ovat vaihtuneet melko usein, mutta minun tavoitteeni on olla täällä pidempään. Toimin kunnanvaltuustolle valmistelijana ja siinä minulla on iso rooli, kun teknisiä asioita puidaan. Haluan, että valtuutetut ymmärtävät kantani, ja niiden pitää olla perusteltuja. Tässähän on kaksi tasoa, eli lakiin perustuva. kuten tarjouspyynnöt. Sitten on poliittinen puoli, mitä käytetään esimerkiksi kaavoituksessa, kertoo Aura.

Aura on insinööri, joka ei aio ottaa osaa politiikkaan.

– Uusi virka on minulle normaali työtehtävä, jonka uskon olevan minulla hallinnassa.

Juha Perheenniemi