Uudenkaupungin museo kerää muistoja 1950–1990-luvuilla nuoruuttaan Uudessakaupungissa eläneiltä

854
Uudenkaupungin museo kerää ensi vuoden näyttelyä varten paikallisia nuoruusmuistoja. Kuvassa 70-luvun nuoria. Kuva: Uudenkaupungin museo.

UUSIKAUPUNKI. Uudenkaupungin museon vuoden 2018 päänäyttely tulee käsittelemään nuorisoa. Näyttelyn pääteemana on erityisesti nuorison näkyminen Uudenkaupungin kaupunkikuvassa eri aikoina.

Museo on nyt julkaissut nettisivuillaan lyhyen kyselyn, jonka tavoitteena on kerätä tietoa entisiltä uusikaupunkilaisilta nuorilta. Uudessakaupungissa nuoruuttaan viettäneiden toivotaan muistelevan siis omia nuoruuden vuosiaan (noin 13–18-vuotiaana) tai kertovan vaikkapa vanhemmilta kuultuja tarinoita heidän nuoruudestaan. Kyselyllä kartoitetaan nuorten elämän piirteitä Uudessakaupungissa 1950–1990-luvuilla.

Museolta toivotaan, että kaupunkilaiset vastaavat kyselyyn aktiivisesti ja osallistuvat näin nuorison historiasta kertovan näyttelyn tekemiseen. Jatkossa tietoa tullaan keräämään myös muun muassa sosiaalisessa mediassa sekä museolla järjestettävässä muisteluillassa.

Näyttely avataan Walhbergin museotalossa huhtikuussa 2018.