Valmet Automotive sai Suomen Kasvupalkinnon

834
Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen pitää palkintoa suurena kunniana. Kuva: Rainer Tähtinen.

Kasvu Open jakaa kerran vuodessa Suomen Kasvupalkinnon yritykselle, joka on tehnyt rohkeita päätöksiä viennin, uusien työpaikkojen ja innovaatioiden edistämisessä ja on poikkeuksellisella tavalla nostanut Suomen taloutta kasvuun.

UUSIKAUPUNKI. Järjestyksessään kolmas Suomen Kasvupalkinto myönnetään Valmet Automotivelle. Palkinnolla halutaan nostaa esiin Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin valmistuksen tuomia investointi- ja työllisyysvaikutuksia. Vuoden 2017 alussa käynnistynyt valmistus sekä tuotantomäärien nopea nostaminen ennätystasolle vaati noin 2000 työntekijän palkkaamisen tilauskannan toteuttamiseksi. Lisäksi yhtiö investoi kymmeniä miljoonia euroja hitsaamon, kokoonpanon ja maalaamon tiloihin.

Valmet Automotive on maailman suurimpia autoteollisuuden sopimusvalmistajia, joka tuottaa autonvalmistus- ja suunnittelupalveluja, akkujärjestelmiä sekä avoautojen kattojärjestelmiä. Yhtiön erikoisalaa ovat korkean arvoluokan henkilöautot, sähköiset ajoneuvot ja avoautot. Valmet Automotive työllistää yli 5000 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa.

– Valmet Automotivelle Suomen Kasvupalkinnon saaminen suuri kunnia. Kasvumme ja menestyksemme perustana ovat yhtiömme strategiaan sitoutuneet omistajat ja hallitus sekä osaava, tinkimättömästi työskentelevä henkilöstö. Valmet Automotive on kasvanut tänä vuonna poikkeuksellisen nopeasti niin henkilöstön, tuotantomäärien kuin tarjonnan laajuudenkin puolesta. Strategiamme mukaisesti jatkamme edelleen kasvu-uralla, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Valinnat Suomen Kasvupalkinnosta tekee Kasvu Openin toimintaa ohjaava valtakunnallinen Kasvu Open Board, johon kuuluvat liiketoimintajohtaja Sampsa Laine, Nordea, liiketoimintajohtaja Katja Keitaanniemi, Finnvera, yritysasiakkuuksien johtaja Mika Mäkeläinen, Varma, markkinointijohtaja Karri Hautanen, Technopolis, johtaja Ari Manninen, Avance Johtamiskoulutus, toimitusjohtaja Seppo Sneck, Largo Capital, hankejohtaja Anne Sandelin, Jyväskylän kaupunki, kehittämispäällikkö Veli-Pekka Päivänen, Keski-Suomen liitto ja toimitusjohtaja Uljas Valkeinen, Keski-Suomen kauppakamari.

Pronssisen Kasvupalkinnon on muotoillut keskisuomalainen kuvanveistäjä Samuli Alonen. Valetun veistoksen jalustana toimiva ylösalaisin käännetty ruukku kuvastaa kasvulle olennaista uudelleen ajattelua ja erottumista kilpailijoista.