Uudenkaupungin Lankalauantai on oranssi ja keltainen

773
Johanna Sillgren (vas.) ja Kirsti Ajanko toivottavat kaikille hauskaa tapahtumapäivää jo Photo Boothinkin merkeissä.

Liikkeiden edustalla kaupungin lahjoittamia keltaisia ja oransseja ilmapalloja, mämminsyöntikilpailua, kaduilla vaelteleva pääsiäisnoita, musiikkia, taidenäyttely, jonglööri ja paljon muuta. Siitä on Lankalauantai Uudessakaupungissa tehty.

UUSIKAUPUNKI. Tulevana lauantaina Uudenkaupungin keskusta-alueella järjestetään U:gin Palveluyrittäjien toimesta Lankalauantain tapahtuma.

– Viimeisen kahden vuoden aikana ovat keskusta-alueen yrittäjät järjestäneet pääsiäisenä omia tempauksiaan, kun Palveluyrittäjien pop up -tapahtuman osalta on ollut hiljaiseloa, kertoo Kirsti Ajanko. Hän toimii tapahtumapäivän koordinoijana yhdessä Johanna Sillgrenin kanssa.

– Erikoisliikkeitä on keskusta-alueella paljon ja tällä yhteisellä tempauspäivällä herättelemme osaltamme ihmisiä liikkeelle. Sekä uusia että vanhoja uusikaupunkilaisia kuin myös lähiseutujen ihmisiä, Alanko jatkaa.

Sillgren puolestaan muistuttaa lankalauantain avoimuudesta kaikille kaupunkilaisille:

– Vaikka meillä on erilaista sovittua ohjelmaa Alisenkadun varrelle ja torin esiintymislavalle, niin ihan kuka tahansa mattimeikäläinen voi tulla pitämään omaa pop up -pistettään. Käytännössä tämä tarkoittaa ilmoittamista asiasta esimerkiksi tapahtuman Facebook-sivulle tai sitten ihan ex tempore tapahtumapäivänä. Etukäteisilmoittautuminen on tietysti suotavaa, jotta tapahtumajärjestäjinä voimme myös markkinoida asiaa eteenpäin, Sillgren ohjeistaa.

– Kysyä voi esimerkiksi liikkeen yrittäjältä, saako yrityksen eteen tulla vaikkapa soittamaan tai myymään omia tuotteita. Oikeastaan kyse on vain uskalluksesta lähteä mukaan, Sillgren painottaa.

Paljon tapahtumia keskustassa

Lankalauantain tapahtumapäivä on jo nyt monipuolinen. Ohjelmisto kuitenkin elää vielä muutama päivä ennen h-hetkeä.

– Musiikkia tarjoilevat muun muassa muskarit Päivi Kurkilahden johdolla. Päivän aikana esiintyy jonglööri, trubaduuri ja seikkaileepa Alisellakadulla myös Akuliina-noita lapsia viihdyttämässä. Liikkeissä on myös eläviä malleja. Päiväkoti Tiitiäisen ja Tilkkutäkin nuoret taiteilijat järjestävät taidenäyttelyn, järjestäjät listaavat tapahtumia.

Eikä pääsiäinen ole pääsiäinen, ellei jossain kohtaa esiin nouse mämmi. Lankalauantaina järjestetään mämminsyöntikilpailu, jonka voittajalle on tiedossa palkinto, joka paljastuu kisan päättyessä. Vuoden mämmit kenties…?

– Mämminsyöntikilpailuun voi ilmoittautua vielä paikan päällä, Sillgren muistuttaa ja jatkaa:

– MLL järjestää lelunvaihtopisteen, johon voi tuoda tarpeettomiksi käyneitä lasten leluja ja vaikka ottaa tarpeelliseksi katsomansa lelun tilalle.

Uudenkaupungin vanhat talot -yhdistys järjestää Vallilassa vanhojen huonekalujen kirpputorin.

Esiintymislavalla torilla on muun muassa Remeon tietoiskuja kierrätyksestä ja jätehuollosta.

– Olemme pyrkineet järjestämään tapahtumapäivän siten, että tarjolla olisi jokaiselle jotain. Merkittävintä on tietysti se, että keskusta-alueen yrittäjät ovat lähteneet tähän innolla mukaan ja ovat omalta osaltaan olleet ideoimassa tapahtumia ja aktiviteetteja päivään, kiittelee Ajanko ja nostaa Photo Booth -viikset kasvoilleen.

Rainer Tähtinen