Aurinkosähköä kotiin -ilta kutsuu Mynämäkeen

696
Aurinkosähkö. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

MYNÄMÄKI. Mynämäen Seudun Pienkiinteistöyhdistys ja Valonia järjestävät Aurinkosähköä kotiin -tapahtuman keskiviikkona 28. maaliskuuta kello 18. Mynämäen kunnanviraston valtuustosalissa pidettävässä tilaisuudessa on paikalla Liisa Harjula Valoniasta selventämässä aurinkosähköjärjestelmien kilpailutuskiemuroita.

Illassa on myös mahdollista tavata Mynämäen tekninen johtaja Vesa-Matti Eura, jonka aiheena on kunnassa tehdyt Hinku-toimenpiteet, toimenpiteistä syntyneet tulokset sekä tulevien vuosien investoinnit hiilineutraaliustavoitteiden edistämiseksi.

Mynämäen Seudun Pienkiinteistöyhdistyksen puheenjohtaja Lauri Numminen vinkkaa, että kaikille avoimeen tilaisuuteen ovat tervetulleita myös asukkaat lähikunnista.

– Esimerkiksi maskulaiset ovat olleet hyvin kiinnostuneita aurinkosähköjärjestelmien yhteistilauksesta. Lisäksi toiveissa olisi, että vuosina 2013–2017 yhteistilauksissa aurinkosähkövoimalan hankkineet tulisivat paikan päälle tapahtumaan kertomaan kokemuksistaan, Numminen sanoo.

Tilaisuus järjestetään osana Motivan valtakunnallista Aurinkosähköä kotiin -kampanjaa. Ajalla 5.3.–8.6.2018. käynnissä olevan kampanjan tavoitteena on lisätä suomalaisten tietoa aurinkosähköstä ja sen soveltuvuudesta eri kuluttajaryhmille sekä tarjota vertailupalvelun avulla tietoa hankintakustannuksista ja palveluntarjoajista.

Kampanjassa kerätään tarjouksia omakotitaloihin sekä rivi- ja kerrostaloihin soveltuvista aurinkosähköjärjestelmistä. 3–6 kWp:n järjestelmä soveltuu useimpien omakotitalojen tarpeisiin, suurempi 10–20 kWp:n järjestelmä kattaa puolestaan rivi- ja kerrostalojen sekä pk-yritysten sähkönkulutuksen.

Katariina Mäkinen-Önsoy