Tiina Rautiaisen valinta Kustavin ja Taivassalon yhteiseksi kirkkoherraksi odottaa lainvoimaa. Samaan aikaan etsitään kirkkoherraa Pyhärannan seurakuntaan.

SEURAKUNTA. Tiina Rautiainen on hoitanut sekä Kustavin että Taivassalon kirkkoherruuksia parin vuoden kokeilujakson ajan. Nyt seurakuntiin on perustettu 1. syyskuuta voimaan tullut yhteinen kirkkoherran virka, joka julistettiin hakuun maaliskuussa. 14. kesäkuuta pidetyssä Kustavin ja Taivassalon kirkkovaltuustojen yhteisessä kokouksessa virkaan valittiin sen ainoa hakija – Tiina Rautiainen. Yksi kirkkovaltuutettu on kuitenkin tehnyt päätöksestä valituksen, koska vaalia ei suoritettu hänen pyynnöstään huolimatta umpilipuin.

Tilannetta selvitetään parhaillaan ja päätöstä odotellessa virkaa hoitaa edelleen Tiina Rautiainen, jolle tuomiokapituli antoi torstaina 30. elokuuta viranhoitomääräyksen Kustavin ja Taivassalon seurakuntien vt. kirkkoherraksi.

– Hän jatkaa kunnes vaali saa lainvoiman. Selvityksen jälkeen vaali saa joko lainvoiman tai järjestetään uudelleen. Valituksen johdosta selvitetään, tuleeko suljettu lippuäänestys järjestää myös, kun on vain yksi hakija, selventää hiippakuntapastori Pauliina Järvinen.

Järvisen mukaan uusi vaali ei tulisi kuitenkaan muuttamaan lopputulosta. Vaikka vaali järjestettäisiin uudelleen, hakua ei kuitenkaan avattaisi, jolloin Rautiainen olisi edelleen ainoa hakija.

Pyhärannassa taas kirkkoherran virka jäi täyttämättä vuosi sitten, kun edellinen kirkkoherra Petri Laitinen lähti kirkkoherraksi Laitilaan.

– Siinä vaiheessa seurakunta halusi rauhassa miettiä tulevaisuuden vaihtoehtojaan, mahdollista yhteistyötä tai mahdollisuutta liittyä yhteen jonkin toisen seurakunnan kanssa. Selvityksen ajaksi vt. kirkkoherraksi valittiin Sami Tolvanen, Järvinen taustoittaa.

Nyt Pyhärannassa ollaan tultu siihen tulokseen, että oma kirkkoherra tarvitaan. Viran haku on auki 1. lokakuuta asti ja uusi kirkkoherra pääsisi tämänhetkisen suunnitelman mukaan aloittamaan tammikuussa. Tuomiokapituli on nimittänyt Sami Tolvasen hoitamaan virkaa edelleen vuoden loppuun, kunnes vaali on saatu toimitettua.

Janica Vilen