Kolmen vuoden tauon jälkeen samalla sarjatasolla pelaavien Uudenkaupungin Jää-Kotkien ja Laitilan Jyskeen viimeinen harjoitusottelu ennen sarjaa houkutteli ihmisiä paikalle molemmilta paikkakunnilta. Myös sarjan avausottelu on paikallistaisto. Se pelataan Uudessakaupungissa sunnuntaina 23. syyskuuta.

JÄÄKIEKKO. Silmämääräisesti arvioituna yli 300 ihmistä pällistelee jääkiekon kolmosdivisioonan harjoitusottelua Uudenkaupungin jäähallissa. Ei ole muuten ihan tavallista. Ilman tarkempaa tutkimustietoa voisi väittää, että moni tällä tasolla Suomessa pelaava joukkue ei pääse samaan yleisömäärään edes yhdessä sarjapelissä.

Ihan näin suosittua ei lätkänkatselu autokaupungissa kuitenkaan ole, vaan asialle on toinen selitys. Vakka-Suomen kiekkoherruudesta ei päästy viime kaudella ottamaan mittaa, mutta nyt se on taas mahdollista.

Jyske hilasi itsensä ylös alueen alimmalta tasolta eli nelosesta. Joukkueen valmentaja Mika Koski on mielissään, että viime kauden kaltaiset pelit ovat taaksejäänyttä elämää.

– Siellä oli pari hyvää porukkaa, mutta muuten sarjahan oli sysipaska. Nyt joudutaan tekemään töitä jokaisen sarjapisteen eteen ja keskikastiin on meidän tähtäimemme, Koski arvioi.

Koskella on positiivinen ongelma, sillä ryhmässä on peräti 28 pelaajaa. Kahdessa harjoituspelissä jääaikaa jaettiin tasaisesti ja osa oli luonnollisesti pakko jättää pois pelaavasta kokoonpanosta.

Paikallismatsien paluu on Kosken mielestä hieno juttu.

– Nämähän ovat kauden suola. Kyllä tavallisia sarjapelejä riittää kauden aikana eli on vain hienoa, että ollaan Kotkien kanssa samassa sarjassa, Koski hehkuttaa.

UJK tähtää kolmosen kärkeen

Jää-Kotkille kolmosdivarin meininki on tuttua jo pitkältä ajalta. Täksi kaudeksi valmennusvastuun otti Tomi Uusitalo, joka tunnettiin aikanaan raudankovana puolustajana. Nyt UJK haluaa kolmosen piikkipaikalle Uusitalon komennuksessa.

– Tämä oli jätkien oma tavoite eli siis sarjan kärkeen tähdätään. Vielä on vaikea sanoa tavoitteen realistisuudesta, kun ollaan tutustuttu ainoastaan Laitilan Jyskeeseen, Uusitalo jutustelee.

Sarja alkaa sunnuntaina

Kotkat ja Jyske kohtasivat harjoitusotteluiden parissa ensin Laitilassa, missä kotijoukkue oli tyly isäntä pelin päättyessä 7–1. Kotkaparvi teroitti kyntensä seuraavaksi viikonlopuksi ja makseli kalavelat heti pois. Uudessakaupungissa päädyttiin 8–4 numeroihin.

Näin lähdetään siis tasavoitoin sarja-avaukseen, joka sekin on sitten paikallispeli. Eli kolmas keskinäinen kohtaaminen on edessä ensi sunnuntaina Uudessakaupungissa.

– Hieman on opittu tuntemaan jo toistemme pelitapaa ja siitä on varmasti hyötyä molemmille. Hyvin pitää onnistua joukkueena, että sarjapisteet saadaan mukaan, Uusitalo ennakoi.

Laitilan Jyskeen valmentaja Mika Koski (vas.) sekä Jää-Kotkien koutsi Tomi Uusitalo sulassa sovussa. Kuva: Rainer Tähtinen.

Juha Laine