MYNÄMÄKI. mvalkama.fi XLII Rantaralli päättää F-rallisarjan tämän kauden lauantaina 6. lokakuuta. Kilpailukeskuksena toimii Mynämäen lukio. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Tällä kaudella taistellaan mestaruuksista yleisessä, senioreissa ja junioreissa ja sen lisäksi kaksivetoisten ja nelivetoisten nuottiluokissa. Kolme ensiksi mainittua eivät siis aja nuotista, vaan he laskettelevat ilman nuotteja ns. pimeään. Näiden kolmen luokan sisällä ajetaan lisäksi tulokkaiden Cupista (max. viisi kilpailua ajaneet), Original Cup (8-venttiiliset kaasarikoneiset) sekä nestori ”Cupista”.

Yleisen klassikkomestaruudesta taistelevat kovimmin MHJ-RT:n Juha Paavilainen (BMW M3) sekä Laihian UA:n Tuomas Kamila (Opel Astra). Heidän piste-eronsa ennen päätösosakilpailua on vain neljä pistettä. Paavilainen voitti viime vuonna seniorimestaruuden ja palasi täksi kaudeksi ajamaan yleiseen luokkaan. Kausi lähtikin häneltä hienosti käyntiin. Paavilainen voitti kummankin talviosakilpailun sekä oli paras myös toukokuussa ajetussa Raision osakilpailussa. Tekninen vika päätti Paavilaisen kilpailun neljännessä osakilpailussa Kiteellä, missä voiton otti Kamila. Samalla Kamila nousi siis vain neljän pisteen päähän Paavilaisesta.

Jos on yleisen klassikossa kova vääntö mestaruudesta, niin vieläkin tiukempi taistelu on Järviseudun UA:n Kosti Katajamäellä (BMW M3) ja Salon UA:n Markus Hellströmillä (Volvo 240) kaksivetoisten nuottiluokan mestaruudesta. Kumpikin on voittanut yhden osakilpailun. Katajamäki oli paras avauskisassa Kaavilla, kun taas Hellström oli ykkönen Raision osakilpailussa. Voittojen lisäksi Katajamäki on ollut kaksi kertaa kakkonen ja kerran kolmas, kun taas Hellströmin saldo yksi kakkossija ja kaksi kolmossijaa. Pisteet ovat Katajamäen eduksi 109 – 107. Tämä tietää armotonta kilpailua päätösosakilpailuun. Katajamäki on mestari, jollei Hellström ole yleiskilpailun ja luokkansa kakkonen tai yleiskilpailun kolmas ja samalla luokkansa voittaja. Kenellekään muulla ei ole mahdollisuuksia mestaruuteen.

F-rallisarja uusiutui täksi vuodeksi. Ensinnäkin osakilpailujen määrää vähennettiin yhdellä ja toiseksi nuottiluokat tulivat mukaan. Myös aikaisemmilta vuosilta tutut A- ja B-juniorit yhdistettiin pelkiksi junioreiksi.

Jorma Mikkola