Uudessakaupungissa taitoluistelun alueelliset kisat

424
Jääkotkien taitoluistelijat toivottavat yleisön runsaslukuisesti paikalle sunnuntaina 14.10.

Uusikaupunkilainen taitoluisteluharrastus on vankalla pohjalla. Siitä on osoituksena Jää-Kotkien taitoluistelujaoksen noin viisikymmentä luisteluharrastajaa. Näistä harrastajista parikymmentä on myös kilpailijoita eri juniorisarjoissa. Ensi viikolla kisataan alueellisista mestaruuksista.

 URHEILU. Uudenkaupungin Jää-Kotkien taitoluistelijoissa on sekä harrastajia että kilpailijoita. Harrasteryhmillä on jääharjoituksia kaksi kertaa viikossa ja kilparyhmillä peräti neljät harjoitukset viikossa. Kilparyhmät treenaavat lisäksi kaksi kertaa viikossa kuivaharjoittelun merkeissä.

– Kun koittaa kesäaika, niin silloin harjoittelemme piruetteja kuivalla maalla, eli ympärivuotisesta harrastuksesta on kyse, kerrotaan Jää-Kotkien taitoluistelujaoksesta.

Nuorimmat harrastajat ovat vain kolmevuotiaita ja nämä aloittelijat ovat Helmet-ryhmässä, jossa harjoittelun pääpaino on perusluistelutaidon kehittämisessä ja pienten taitoluisteluelementtien oppimisessa. Kaksi muuta harrasteryhmää harjoittelee sitten vaativampiakin hyppyjä ja niiden yhdistelmiä. Jokainen omien taitojensa puitteissa.

Syksyllä 2014 Uudessakaupungissa aloitettiin kilparyhmien valmennus ja valmennustehtäviä on jaoksessa hoitanut Milla-Riikka Aaltonen apunaan harrastajien vanhempia.

Taitoluistelijoita valmentaa Milla-Riikka Aaltonen

– Vaikka kysymyksessä on yksilölaji, niin sitä voi harjoitella ryhmässä. Myös esteettiset kokemukset musiikin ja liikunnan yhdistämänä ovat tärkeitä, Aaltonen toteaa.

Uudessakaupungissa päästään seuraamaan sunnuntaina lokakuun neljästoista päivä varsinaista paikallisten taitoluistelijoiden kavalkadia, kun jäähallissa järjestetään alueelliset taitoluistelukilpailut ja jokaisessa sarjassa on myös seuran omia harrastajia. Lisäksi kilpailijoita tulee muun muassa Porista, Turusta ja Salosta. Kilpailupäivänä tullaan näkemään lähes sata suoritusta.

– Taitoluistelukilpailut ovat aina niin sanottuja kutsukilpailuja, eli niihin ei voi ilmoittautua erikseen, vaan ensin seuran pitää saada kutsu osallistua, Aaltonen selittää.

Yleisölle on tarjolla myös vohveleita, joten ainakaan nälän ei pitäisi päästä jäähallissa yllättämään.

Rainer Tähtinen