Joel Hallikainen konsertoi Mynämäellä 7.11.

120
Joel Hallikainen on Suomen kautta aikojen viidenneksi eniten äänitteitä myyneen artistin joukossa, yhdessä Jari Sillanpään, Kaija Koon, Kirkan ja Eppu Normaalin kanssa. Musiikillinen kaari alkoi 80-luvun Korroosio-bändin uudenaallon klassikosta ”Hei, hei, hei kuka rakastaa kovaa punkkaria” ja jatkuu edelleen.

35-vuotista artistiuraansa juhlivaa Joel Hallikaista pääsee pian kuuntelemaan maksutta Attendo Tavastilan hoivakotiin Mynämäelle – jos vain ikä riittää. Keikalle on nimittäin 65 vuoden ikäraja.

MYNÄMÄKI. Iskelmälaulaja Joel Hallikainen on keikkaillut ahkerasti Attendon hoiva- ja palvelukodeissa ympäri Suomea tänä vuonna. Seuraavaksi Attendo järjestää senioreille suunnatun ilmaiskonsertin Mynämäellä keskiviikkona 7. marraskuuta kello 14.

Kaikkiaan Hallikainen kiertää ainakin 84 hoiva- ja palvelukodissa esiintymässä tämän vuoden aikana. Konsertit ovat luonteeltaan hoiva- ja palvelukodeissa asuville ja heidän läheisilleen räätälöityjä yksityistilaisuuksia, mutta suuren suosion ja sosiaalisen median kyselyjen innoittamana Attendo on päättänyt kutsua Mynämäen konserttiin kaikki halukkaat seniorit.

– Meille on Mynämäelle valmistunut hiljattain hoivakoti, jonne ensimmäiset asukkaat ovat muuttaneet. Ajattelimme, että tässä olisi hyvä tilaisuus tarjota Varsinais-Suomen senioreille viihdykettä, kun teemme muutenkin paljon paikallisesti yhteistyötä eri tahojen kanssa, sanoo aluejohtaja Sari Laakso Attendosta.

Kunniakansalaisten huomioiminen omantunnon kysymyksenä

Joel Hallikaisen kiertue on ollut menestys. Rakastettu artisti on tehnyt vaikutuksen niin ikäihmisiin, omaisiin kuin työntekijöihinkin. Hallikainen on painottanut esityksissä ikäihmisten merkitystä ja suurta arvostusta heitä kohtaan.

– Olen tehnyt seniorikeikkoja 15 vuotta. Tämä on mulle kunnian ja omantunnon kysymys. Käyn laulamassa heille, jotka ovat rakentaneet meille hyvän maan asua ja elää, Hallikainen kommentoi.

Hän kutsuu näitä ihmisiä kunniakansalaisiksi.

– Kiitän heitä jokaisen konsertin yhteydessä heidän tekemästään elämäntyöstä ja siitä, että minun ja lasteni ikäluokilla on hyvä maa elää. Jos minun ikäluokkani ei sitä kiitosta sano, niin kuka sen sanoo? hän kysyy.

Konserttiin osallistujien alaikäraja on 65 vuotta, mutta yläikärajaa ei ole. Ovella ei tarkasteta henkilöllisyyspapereita. Esitys kestää noin tunnin, minkä jälkeen osallistujat pääsevät tutustumaan taloon ja toisiin senioreihin. Tarjolla on myös iltapäiväkahvit hoivakodin oman keittiön tekemien suolaisten ja makeiden tarjoilujen kera. Mukaan mahtuu 50 nopeimmin ilmoittautunutta. Henkilökohtaiset, sitovat ilmoittautumiset pyydetään Attendo Tavastilan johtajalle Maaret Sainiolle sähköpostitse: maaret.sainio@attendo.fi.

– Jos tästä sukeutuu suuri yleisöryntäys, harkitsemme toisen seniorikonsertin järjestämistä jossain muualla. Eiköhän artistilta saada tarvittaessa aika sovittua, vaikka kiireinen vuosi Hallikaisella on, Laakso kommentoi.

Kiireinen vuosi

Hallikainen viettää parhaillaan juhlavuotta, sillä hän on kiertänyt Suomea artistina nyt 35 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi häneltä on ilmestynyt uusi albumi Elämän säkeet.

– Albumi syntyi laulu kerrallaan. Yhteensä siinä on 14 uutta biisiä. Jokainen levy on omanlaisensa aikakertomus. Tässä on nyt niitä keski-ikäisen miehen ajatuksia maailmasta. Huomaan kypsyneeni ja rauhoittuneeni monessa asiassa. Aikuistumista on havaittavissa, Hallikainen toteaa.

  1. lokakuuta hänestä julkaistiin muistelmateos Elämäni tarina.Kirjan on kustantanut Minerva ja kirjoittanut Tomi Lindblom.

– Telakkatyöläisestä tuli Telvis-tähti, luokan häiriköstä vuoden kaupunkilainen ja isättömästä pojasta viiden lapsen isä. 300 biisiä, 24 albumia, 500 000 myytyä äänitettä, eikä hajuakaan nuoteista. Nollasta taivaisiin ja hengissä alas, kiteyttää Hallikainen itse kirjan sanoman.

Musiikin lisäksi Hallikaisen aika kuluu eläen perhearkea Raisiossa, jonne hän muutti Turusta vuonna 1976.

– Meillä on yhteensä viisi lasta, joista kaksi on jo maailmalla ja kolme teini-ikäistä kotona. Lapsenlapsiakin jo on. Elän nyt tavallaan todella hyvää vaihetta elämässäni. Maailma on sekainen, mutta hyväksyn sen, ja siitä syntyy tasapaino, Hallikainen sanoo.

Janica Vilen