Varsinais-Suomen SDP:n eduskuntavaalien ehdokaslista on valmis

Uudestakaupungista ehdolla Jaana Vasama

174

POLITIIKKA. Varsinais-Suomen SDP:n piirikokous järjestettiin lauantaina 3. marraskuuta Kaarinassa. Kokouksessa nimettiin loput eduskuntavaaliehdokkaat. Ehdolle lähtevät Niina Alho, TtM, vs. henkilöstöpäällikkö, Kaarina; Eeva-Johanna Eloranta, kansanedustaja, VTM, FM, Turku; Minna Holtlund, pääluottamusmies, Turku; Nina Kallio, sh YAMK, th, aoh TYKS; Ilkka Kantola, kansanedustaja, TT, Turku; Mari-Elina Koivusalo, poliittinen avustaja, Turku; Kyösti Kurvinen, gymnastiklärare/liikunnanopettaja, Pargas/Parainen; Janne Laulumaa, pääluottamusmies, Raisio; Aki Lindén, erikoislääkäri, VTM, Turku; Mika Maaskola, projektikoordinaattori, Turku; Saku Nikkanen, liikunnanohjaaja, Salo; Viivu Seila, lähihoitaja, Turku; Katja Taimela, kansanedustaja, suurtalouskokki, Salo; Timo Tamminen, sahatyöntekijä, Loimaa; Miika Tiainen, opiskelija, SYL:n hallituksen puheenjohtaja, Turku; Jaana Vasama, KT, toiminnanjohtaja, Uusikaupunki; Timo Virkkula, juontaja, käsikirjoittaja, Kaarina.

Piirikokouksessa otettiin kantaa istuvan hallituksen toimintaan.

– Hallitus on toimillaan kurittanut niin lapsiperheitä, työttömiä kuin opiskelijoita. Erityisesti lapsiperheiden asema on heikentynyt hallituksen toimenpiteillä. Työttömien tilannetta on vaikeutettu muun muassa aktiivimallilla, työllisten puolestaan ensin kilpailukykysopimuksella ja nyt suunnitteilla olevalla irtisanomisen helpottamisella. Jos porvarikoalitio jatkaa seuraavallakin hallituskaudella, on todennäköisesti luvassa vielä kylmempää kyytiä, Varsinais-Suomen SDP lausuu.

SDP haluaa omien sanojensa mukaan vähentää eriarvoisuutta, kasvattaa hyvinvointia ja lisätä oikeudenmukaisuutta.

– SDP:n vaihtoehdoissa panostetaan lasten ja nuorten mielenterveyteen, oikeudenmukaisempaan verotukseen ja sosiaaliturvaan. Teemme Suomesta maailman perheystävällisimmän maan, jossa turvataan jokaiselle nuorelle koulutus. Uudistamme sosiaali- ja terveyspalvelut ilman, että ihmisten terveys uhrataan bisnekselle tai luodaan hallintohimmeli, jonka vertaista ei ole nähty, piirikokouksessa todettiin.