Keskustan Tytti Hyytiä ja Pekka Myllymäki ehdolle eduskuntavaaleihin

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnalle noottia

443

POLITIIKKA. Lauantain 17.11. piirikokouksessa Taivassalossa kokoontunut Varsinais-Suomen Keskusta asetti tuleviin eduskuntavaaleihin kaikkiaan viisitoista ehdokasta. Vakkasuomalaisia heistä olivat uusikaupunkilainen Tytti Hyytiä (49) sekä mynämäkeläinen Pekka Myllymäki (58). Varsinais-Suomen Keskusta nimeää vielä myöhemmin kaksi ehdokasta lisää.

Lisäksi piirikokous antoi kaksi kannanottoa. Ensimmäisessä piirikokouksen mukaan Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta on päättänyt vastoin kuntien ja sen asukkaiden tahtoa, että sako- ja umpikaivolietteen kuljetuksessa siirrytään keskitettyyn malliin.

Yhtä lukuun ottamatta kaikki kuntien lausunnot tukevat nykyistä kiinteistönhaltijan järjestämää kuljetusta.

Keskustan Varsinais-Suomen piirikokouksen mielestä tämänkaltainen kuntien tahtotilan väheksyminen osoittaa perustuslailla turvatun kunnallisen itsehallinnon halveksuntaa.

Piirikokous katsoikin, että asukkailla on oltava edelleenkin mahdollisuus valita mieleisensä kuljetusyritys, kun nyt asukas on jätehuoltolautakunnan päätöksen mukaan pakotettu tyytymään jätehuoltoyhtiön hänelle valitseman palvelun laatuun. Kannanoton mukaan keskitetty kuljetushankinta olisi haitallinen alueen pienille paikallisille yrityksille.

Toisessa kannanotossaan piirikokous totesi, että Saariston rengastielle olisi tehtävä kevyen liikenteen väylä Saariston rengastielle tai metrin levyinen päällystetty piennar. Perusteluina pidettiin reitin matkailullisen vetovoiman ja paikallisen kevyen liikenteen tarpeita.

SSV