Valmet Automotive ja Betterflow ryhtyvät yhteistyöhön

139

TALOUS. Valmet Automotive ja Betterflow, saksalainen aerodynamiikka-alan asiantuntijayritys, ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen. Valmet Automotive alkaa valmistaa Betterflow’n kehittämää rekkojen automaattista ilmanohjainjärjestelmää Zaryn tehtaallaan Puolassa. Järjestelmän sarjavalmistus käynnistyy ensi vuoden aikana.

Aerodynamiikka tarjoaa puoliperävaunujen käyttöön suurempaa säästöpotentiaalia kuin mikään muu teknologia. Betterflow’n patentoitu, automaattinen takasiivekkeinä toimiva ilmanohjain optimoi vaunun takaosan ilmavirtausta vähentäen polttoaineen kulutusta ja pienentäen sekä päästöjä että kuljetuskustannuksia.

– Valmet Automotivella on vahvaa osaamista kestävien ja kompaktien kinemaattisten ratkaisujen valmistamisesta. Patentoitu ratkaisumme yhdistää tämän sekä oman aerodynaamisen osaamisemme. Se tekee tuotteestamme ainutlaatuisen niin suunnittelun kuin valmistuksenkin osalta, kertoo Betterflow’n toimitusjohtaja Rainer Buffo.

– Valmet Automotive ja Betterflow ovat alansa edelläkävijöitä. Kehittämämme ratkaisun valmistamiseen tarvitaan juuri Valmet Automotiven kaltainen luotettava kumppani, joka Betterflow’n tavoin suunnittelee ja kehittää ajoneuvojen tulevaisuutta, kertoo Betterflow’n toinen toimitusjohtaja Dirk Sieprath.

Betterflow’n aerodynamiikkaa parantavan ja polttoainetta säästävän ilmanohjaimen voi kiinnittää helposti ja nopeasti lähes mihin tahansa puoliperävaunuun. Alkuvaiheessa ratkaisua tarjotaan varsinkin lämpösäädeltyihin puoliperävaunuihin. Ilmanohjaimen esisarjan valmistus alkaa kesällä 2019, sarjavalmistus ensi vuoden loppupuolella.

– Valmet Automotive on koko 50-vuotisen historiansa ajan kehittänyt uusia, innovatiivisia ratkaisuja. Etsimme projekteja, joissa voimme hyödyntää suunnittelu- ja valmistuspalvelujemme vahvuuksia. Betterflow’n nerokas ilmanohjain vastaa niin nykypäivän kuin tulevaisuudenkin liikenteen tarpeita, kertoo Valmet Automotiven kinemaattisten järjestelmien liiketoimintajohtaja Richard Stegmayer.

Betterflow’n innovatiiviset tuotteet optimoivat puoliperävaunun aerodynamiikan, vähentävät polttoaineenkulutusta ja alentavat kustannuksia. Ilmanohjainjärjestelmän kehitystyötä on tehty yrityksen Aachenin toimipaikassa vuodesta 2012.

Valmet Automotive tuottaa puolestaan suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä konsulttipalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, sähköiset ajoneuvot ja avoautot. Sen palveluksessa on 6000 työntekijää Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa.

SSV