Laitilan Lääkäripalvelun väki palkittiin vuoden 2018 Yrittäjäpalkinnolla

578
 Laitilan Lääkäripalvelun väki Vuoden Yrittäjäpalkinnon kanssa. Kuvassa Teuvo Siniste (vas.), Anneli Siniste, Sami Siniste, Anita Siniste sekä Carita Ranta. (Kuva Ulla Jokela)

Varsinais-Suomen Yrittäjät palkitsivat alueen 29 merkittävintä yritystä, joiden joukossa Laitilan Lääkäripalvelu sai myös oman palkintonsa. Yksityinen lääkäriasema on toiminut Laitilassa jo 28 vuoden ajan.

LAITILA. Vuonna 1990 perustetun perheyrityksen vastaanottotiskillä komeilee suuri pokaali, Vuoden 2018 Yrittäjäpalkinto.

– Palkinnon saaminen oli meille täysi yllätys, jota emme osanneet ennalta arvata, hymyilee Anita Siniste.

Anita on yksi Lääkäripalvelun työntekijöistä sekä omistajista, aivan kuten hänen sisarensa Carita Ranta ja Sami Siniste.

– Tämä palkinto on hieno kunnianosoitus meille ja etenkin vanhemmillemme, jotka ovat aikoinaan perustaneet Laitilan Lääkäripalvelun. Tuntuu mahtavalta saada tällaista kiitosta tehdystä työstä, Anita toteaa.

Tarve palvelulle ja hyvän porukan löytyminen mahdollistivat Lääkäripalvelun perustamisen

1980 luvulla sisarusten isä Teuvo Siniste oli mukana lääkemarkkinoinnissa.

– Kiersin tuohon aikaan paljon sairaaloita, terveyskeskuksia sekä yksityisiä lääkäriasemia lääkemarkkinoinnin merkeissä ja sitä kautta opin tuntemaan hyviä yhteistyökavereita sekä erikoislääkäreitä, Teuvo muistelee.

Näin saatiin kasaan hyvä porukka terveysalan huippuammattilaisia, joista suuri osa työskentelee yrityksessä vielä tänäkin päivänä.

Tarve yksityiselle lääkäripalvelulle oli alueella myös suuri, joten Teuvo yhdessä vaimonsa Anneli Sinisteen kanssa päättivät perustaa yrityksen.

– Isä keksii ja äiti toteuttaa, eikö se vähän niin meillä mene, nauraa Carita.

Työterveys- sekä apu- ja turvavälinepalvelu mukaan kuvioihin

Kysyntä työterveyshuollolle tuli melko nopeasti, noin 90-luvun puolivälissä, ja se otettiin uudeksi osa-alueeksi Laitilan Lääkäripalvelulle. Vielä tänäkin päivänä työterveyshuollolle on tarvetta Laitilan seudulla ja tarve tuntuu sen kuin kasvavan.

Työterveyden ohessa syntyi tarve apu- ja turvavälineille. Vuodesta 2003 Lääkäripalvelun ohella onkin toiminut Apu- ja Turva välinepalvelu, jonka pyörityksestä vastaa Sami.

– Toimintamme perustuu siihen, että asiakasta palvellaan korkealla ammattitaidolla, hänen kaikkien tarpeidensa mukaan. Toisinaan apu- ja turvavälineet ovat osa asiakkaan hoitoa, joten on mielekästä, että asiakas saa täyden hoidon ja avun samasta paikasta, Sami kertoo.

Yksityishenkilöiden auttamisen lisäksi yritys myy, huoltaa ja asentaa apu- ja turvavälineitä myös yrityksille.

Kilpailu alalla on kovaa

Terveysalalla vallitsee kova kilpailu, kun suuret yritykset jyräävät pienet yksityiset asemat alleen. Laitilan Lääkäripalvelun seisoo kuitenkin vakaasti omilla jaloillaan ja aikoo tehdä niin myös jatkossa.

– Kilpailu on kovaa, mutta joukkomme koostuu todellisista huippuammattilaisista, jotka olemme saaneet tuotua lähelle Laitilan asukkaita. Haluamme mahdollistaa asiakkaillemme parhaan avun ja hoidon, toteaa Sami.

Lääkäripalvelu toimii nykyään entistä toimivammissa tiloissa, joihin muutto tapahtui vuonna 2015.

Asiakkaan lämmin vastaanotto on myös tekijä, joka erottaa Laitilan Lääkäripalvelun suurista toimijoista.

– Olemme aidosti läsnä asiakkaan hoidossa. Puhelimeen vastaa aina sairaanhoitaja, joka havainnoi tilanteen, neuvoo ja ohjaa oikealle lääkärille, kertoo Teuvo.

Perheyrittämisessä on paljon hyvää

– Meille kaikille lapsille on aina ollut selvää, että haluamme jatkaa vanhempiemme työtä, Anita ja Sami toteavat.

Sukupolvenvaihdos toteutettiin hyvissä ajoin, jo vuonna 2006. On ollut tärkeää, että myös kaikki hiljainen tieto on saatu käytännön kautta siirrettyä seuraaville.

Työnteko perheenjäsenten kanssa on helppoa ja mielekästä. Sujuva toiminta välittyykin myös Lääkäripalvelulla vallitsevaan ilmapiiriin.  Moni asiakas on saapuessaan todennut ”kuin kotiin tulisi”.

– Laitila on pieni paikka ja täällä kaikki tuntevat toisensa enemmän ja vähemmän. Tämän vuoksi asiakkaiden auttaminen tapahtuu erityisellä lämmöllä ja huolenpidolla, Anita kertoo.

Hyvästä hengestä Laitilan Lääkäripalvelulla kertonee myös se, että henkilökunnan sekä yhteistyökumppaneiden vaihtuvuus on aina ollut pientä.

– Porukkamme on pysynyt hyvin kasassa. Uusia alan ammattilaisia olemme saaneet joukkomme tasaisesti, mutta poislähtijöitä on ollut harvassa, toteaa Teuvo.

Laura Ihanamäki