Kauhankäyttäjä vaihtui Rosamundassa

Maija siirtyy pullantuoksuisen mummun elämään

190
Vahdinvaihto. Lounas-Kahvila Rosamundan yrittäjän, Maija Suomisen (vas.) 13-vuotinen työ sai jatkajan Arja Beilinsonista.

UUSIKAUPUNKI. Koulukadulla sijaitsevan Lounas-Kahvila Rosamundan vuodenvaihde ei ollut tavanomainen, sillä kahvilayrittäjä Maija Suominen luovutti kolmetoista vuotta luotsaamansa lounaskahvilan uudelle yrittäjälle, Arja Beilinsonille.

– Pohdin pitkään yrityksen myymistä, mutta mitään kiirettä en asian kanssa pitänyt. Kun sitten Arja tuli tähän tekemään työntekijän sijaisuutta, niin tarjosin koko liiketoimintaa hänelle, Suominen kertoo. Beilinson ehtikin työskennellä lounaskahvilassa pari kuukautta, ennen vuodenvaihdetta. Uutta ei kahvilatoiminta hänelle kuitenkaan ole, sillä hän on työskennellyt pitkään alalla.

Aivan toimettomaksi Suominen ei aio kuitenkaan jäädä, sillä hän jatkaa osa-aikaisena työntekijänä Rosamundassa.

– Nyt minulla on aikaa myös kehitellä rauhassa pullantuoksuista mummuelämää, sanoo Suominen hymyillen.

– Minulla on puolitoistavuotias lapsenlapsi ja vanhemmille haluan olla hoitoapuna mahdollisimman paljon. Kun omat lapset olivat pieniä, niin olisin itse kaivannut isovanhempia lähelle. Nyt kun itse olen mummu ja viettänyt aikoinaan paljon aikaa isovanhemmillani, haluan tarjota tämän lapsenlapsellenikin.

Kolmentoista vuoden yrittäjärupeaman aikana asiakkaista on tullut osa ”suurta perhettä” ja hymyilevä, ystävällinen ja palvelualtis, nyt siis entinen yrittäjä, jää sivuun.

– Kyllä tilauskakut ainakin edelleen asiakkaille teen, Suominen toteaa.

Beilinson puolestaan aikoo jatkaa Rosamundan toimintaa hyväksi havaitulla reseptillä.

– Toiminta sekä aukiolo- että lounasaikoja myöden säilyy samanlaisena, Beilinson vakuuttaa ja tarttuu hymyillen Suomisen ojentamaan soppakauhaan.

Kumpikin naisista haluaa huomauttaa vielä lopuksi, että joulun aikaan isossa määrin myydyt lahjakortit käyvät Rosamundassa edelleen, vaikka yrittäjä vaihtuikin.

Rainer Tähtinen