Valmet Automotive ja Laitilan Nuorisoverstas pilotoivat Nuorten Reitti -hanketta

126

LAITILA. Valmet Automotive ja Laitilan Nuorisoverstas ry ovat käynnistäneet Nuorten Reitti -hankkeen, jonka tavoitteena on kehittää erityistä tukea tarvitsevien vakkasuomalaisten nuorten työelämän valmiuksia ja parantaa heidän mahdollisuuksiaan työllistymiseen. Samalla kehitetään toimintamallia, jota voidaan hyödyntää muissakin yrityksissä.

Nuorten Reitti -hanke on tarkoitettu 18 – 29 -vuotiaille nuorille, jotka ovat suorittaneet opintonsa mukautettuna tai joilla on ollut erityisiä haasteita koulussa tai työelämään siirtymisessä. Nuoren itsensä lisäksi osallistujan voivat hankkeeseen ilmoittaa vanhemmat, TE-toimisto, nuorisotyöntekijät sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset.

Laitilan Nuorisoverstas tarjoaa projektille toimintaympäristön ja työkalut kuukauden kestävään alkukartoitukseen, jonka aikana kartoitetaan nuorten taitoja ja opetetaan työelämän pelisääntöjä, tietoja ja taitoja, kuten työturvallisuutta, työohjeiden seuraamista, työlainsäädäntöä, työhakemusten tekoa ja haastatteluun valmistautumista.

Hyväksytyn alkujakson jälkeen osallistuja hakee Valmet Automotiven työkokeilujaksolle, joka suoritetaan aidossa työympäristössä. Tavoitteena on kehittää nuorten taitoja itsenäiseen työskentelyyn. Tarvittaessa nuori voidaan ohjata takaisin Nuorisoverstaalle tai muiden palvelujen pariin. Jokainen nuori saa osallistumistodistuksen.

– Nuorten Reitti -hanke on osa tavoitettamme tukea taustoiltaan ja kokemuksiltaan erilaisia henkilöitä ja tarjota tasapuolisia työllistymismahdollisuuksia. Onnistumisestamme osoituksena Punainen Risti myönsi yrityksellemme äskettäin Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen, kertoo Valmet Automotiven henkilöstöjohtaja Tomi Salo.

Nuorten Reitti -hankkeen toteutetaan vuosina 2018 – 2020. Hankkeen toteutumista tukevat Sosiaali- ja terveysministeriö, Laitilan Nuorisoverstas ry sekä Valmet Automotive. Ilmoittautumiset hankkeeseen tehdään Laitilan Nuorisoverstaalle.

SSV