Saga´s Cafe avattiin Uudessakaupungissa

Silta-sarjallakin vaikutusta uuteen kahvilaan

706
Saga´s Cafen parivaljakko. Taina Mankinen aloitti kahvilayrittäjänä Alisellakadulla ja saksanpaimenkoira Saga antoi nimensä tälle koiraystävälliselle kahvilalle.

Uusikaupunkilainen katukuva sai lisäväriä, kun Taina Mankinen avasi Alisellakadulla kahvilan, johon myös koirat ovat tervetulleita. Tosin omistajansa mukana.

UUSIKAUPUNKI. Alisenkadun varrella oli ennen vuodenvaihdetta yhden liiketilan ikkunoissa ruskeat paperit kertomassa siitä, että jotain tulee tapahtumaan ja kaupungin keskusta-alue saa lisää yrityksiä.

Papereilla peitetyn näyteikkunan takana oli valmista vuoden vaihtuessa uuteen. Saga´s Cafe on avattu.

Kahvila poikkeaa alan muista yrityksistä siinä, että sisälle toivotetaan tervetulleeksi myös ihmisen parhaat ystävä, eli koirat. Tämän mahdollistaa muutama vuosi sitten tehty lakimuutos. Suurimpana erona koirattomaan kahvilaan voidaan pitää sitä, että kaikki tarjottava pitää lain mukaan olla peitettynä. Tiskillä ei ole siis pullia ja muita purtavia avoimesti esillä.

Kahvilan omistaja, Taina Mankinen ehtii istahtaa hetkeksi kertomaan kahvilan perustamisesta.

– Olen työskennellyt aiemminkin yrittäjänä, sekä viimeiset vuodet palkollisena kahviloissa. Nyt tuntui olevan sopiva aika perustaa oma kahvila, kertoo Mankinen, joka tunnustaa, ettei osaisi olla aloillaankaan.

Avoinna myös sunnuntaisin

– Alisenkadun toisessa päässä on kahviloita, joten tuntui luontevalta perustaa kahvila tähän. Tällä samalla paikallahan toimi kahvila vielä pari vuotta sitten. Väliajan tilat ovat olleet tyhjillään.

Kahvilassa on reilu parikymmentä asiakaspaikkaa ja näillä näkymin kahvileivät Mankinen aikoo leipoa itse.

– Myös gluteenittomia vaihtoehtoja löytyy, Mankinen mainitsee.

Ainakin aluksi hän aikoo hoitaa kahvilatoimintaa itse sekä yrittäjänä, että työntekijänä.

– Onneksi minulla on hyvä ystävätär, joka on lupautunut auttamaan, mikäli kaksi kättä ei aina riitä.

– Ainakin toistaiseksi olemme avoinna joka päivä maanantaita lukuun ottamatta. Sunnuntaisin kahvio on siis myös avoinna.

Kahviloiden ilta-aukiolot, tai niiden puute, ovat puhuttaneet kaupunkilaisia aina silloin tällöin. Tuore kahvilayrittäjä tiedostaa tämän ja aikoo ainakin aluksi kokeilla pidennettyä aukioloaikaa. Ovet ovat avoinna kello yhdeksääntoista.

– Iltaisin ei kahviloiden asiakaskuntaa kuitenkaan ole ollut riittävästi, jotta kahviloita olisi ollut kannattavaa pitää avoinna. Tästä on monella yrittäjällä jo entuudestaan kokemuksia, mutta kokeillaan nyt.

Uudenkaupungin kahvilamaailman uusin tulokas, Saga´s Cafe, pitää nimensä puolesta takanaan myös tarinan.

– Kahvilan nimi tulee kolmevuotiaan saksanpaimenkoiramme mukaan, Mankinen paljastaa, mutta lisää vielä, että koiralle nimi tuli televisiossa suursuosion saaneelta Silta-sarjan Saga Norénilta.

– Saga oli isännän suosikki ja hän sai antaa koiranpennullemme nimen, Mankinen nauraa ja toivottaa asiakkaat, sekä koiralliset, että koirattomat, tervetulleeksi.

Rainer Tähtinen