Laitilan jääurheilussa tulossa mielenkiintoinen kevät

564

URHEILU. Laitilan jäähallin, Jääkukon sisuksissa on tällä kaudella tapahtunut sellaisia asioita, että Laitilassa voidaan nautiskella mielenkiintoisesta keväästä jääurheilun parissa. Menestystä niitetään kahden eri lajin parissa. Jyskeen kiekkomiehet nousivat täksi kaudeksi kolmosdivariin ja ovat tällä menolla matkalla jo kakkosen karsintoihin. Ringettenaiset puolestaan hamuavat paikkaa SM-sarjaan.

Vakka-Suomen alueella ainoa pääsarjatason joukkue aikuisissa on Uudenkaupungin Korihait miesten koripallossa. Seuralainen saattaa tulla pian, mikäli Jyskeen naisten meno jatkuu samanlaisena. Ykkössarjaa ilman tappioita johtava Jyske tarvitsee ehdottomasti voiton päävihollisestaan Helsingistä ja tavoite on selvä.

– Pelaajat ja muu porukka tässä joukkueessa ovat sillä mielialalla, että nousuun tähdätään, joukkueen päävalmentaja Peppi Niemikko kertoi.

Jyskeellä on vielä kuusi ottelua jäljellä, joista yksi siis Helsinkiä vastaan. Laitilassa Jyske onnistui kampeamaan päävastustajan kumoon, mutta seuraava keskinäinen koitos on isolla kirkolla. Tappiolla joukkueet olisivat tasapisteissä, mikäli yllätyksiä ei satu.

Mikä sitten on vienyt Jyskeen ringettenaiset näin pitkälle?

– Omista junnuista on tullut hyviä pelaajia, jotka haluavat myös treenata. Joukkue on täynnä hyviä luistelijoita ja liike onkin meidän vahvuutemme, Niemikko arvioi.

Joukkueen runko on laitilalainen, mutta vahvistuksia on tullut Uudestakaupungista ja Raumalta. Niemikko uskoi, että rungon säilyessä samana myös SM-sarjassa voitaisiin pärjätä.

– En mieti yleensä asioita liian pitkälle ja tämä sarja on pahasti kesken. Jos kuitenkin mietitään sarjatasojen eroja, niin uskoisin meidän pärjäävän SM-sarjassa jos vain runko pysyy kasassa. Meillä on nyt jo monta pelaajaa opiskelemassa muualla, joten vaikea sanoa vaihtuvuudesta mitään, Niemikko kommentoi.

Myös lätkämiesten runkosarja on kääntymässä lopuilleen. Ringettenaisten tavoin sarjataulukosta joukkue löytyy ylimmältä paikalta. Kaksi parasta pääsee kakkosdivisioonan karsintoihin.

Joukkueen asema on varsin vahva, mutta selkää ei parane silti suoristaa. Paikallisvihulainen Jää-Kotkat, LuKi-82 (Luvia) sekä KJK (Kankaanpää) omaavat vielä mahdollisuuden kiilata ohi.

Jyskeen kiekkojoukkue on yllättänyt itsensäkin tällä kaudella. Joukkueen pääkoutsi Mika Koski arveli salaisuuden piilevän materiaalissa.

-Meillä on käytössä neljä ketjua ja taso ei silti laske. Me jaksetaan pitää vauhtia laajan materiaalin kanssa ja on ollut pelejä, joissa ratkaisut ovat tulleet juuri nelosketjulta, Koski kehui.

Paikallisin lasein pällisteltynä ihannetilannehan olisi, että Jyske sekä Jää-Kotkat kahlaisivat itsensä karsintoihin. Kotkat ovat nyt toisena ja kolmas sekä viimeinen keskinäinen kohtaaminen on Uudessakaupungissa lauantaina 26.tammikuuta.

Juha Laine