Mediakasvatusta yhteistyössä koulujen kanssa

Seutusanomat mukana tekemällä oppimisessa Uudessakaupungissa

355
Fiia Iiskala (vas.), Ronja Muotka, Jasmin Jussila sekä Saara Niemi Uudenkaupungin lukiosta työstämässä artikkelia ja pohtimassa sen kuvitusta.

UUSIKAUPUNKI. Uudenkaupungin opetustoimi käynnisti yhdessä uusikaupunkilaisten äidinkielenopettajien sekä Turun Seutusanomien kanssa mediaprojektin, jonka myötä Seutusanomat Vakka-lehdessä julkaistaan kuukauden välein koulujen oppilaiden tuottama sivu, jonka Turun Seutusanomat antaa maksutta oppilaitosten käyttöön.

– Tämä projekti on osa uuden opetussuunnitelman mukaista tekemällä oppimista, sanoo lukion äidinkielenopettaja Katariina Rantanen, yksi projektissa mukana olevista opettajista.

Uudenkaupungin lukion oppilasryhmän toimittama ja tuottama sivu julkaistaan torstaina 7. helmikuuta ilmestyvässä Seutusanomat Vakka-lehdessä.

Kuukausittain ilmestyvä, oppilaiden tuottama sivukokonaisuus julkaistaan siten, että vuorollaan kukin Uudenkaupungin kouluista vastaa sivun sisällöstä. Lukion jälkeen julkaisujärjestys sivuille on Hakametsän koulu (7.3.), Kalannin koulu (4.4.), Pyhämaan ja Lokalahden koulut (16.5.) ja viimeisenä ennen oppilaiden kevätlaitumille siirtymistä Viikaisten koulu (29.5.).

Koulujen oppilaat toimivat itsenäisesti yhdessä opettajansa kanssa sivun laadinnassa ja sisällön työstämisessä.

Yhteistyö koulujen kanssa nähdään Turun Seutusanomissa tervetulleena ja molempia osapuolia hyödyttävänä yhteistyönä.

– Kun kuulin tämänkaltaisesta yhteistyömahdollisuudesta koulujen kanssa, niin siihen tartuttiin heti taholtamme, kertoo puolestaan Seutusanomat Vakka-lehden päätoimittaja Rainer Tähtinen.

– Uudenkaupungin eri peruskoulujen sekä lukion oppilaiden tuottamat sivut juttuineen näemme omalta osaltamme lukijamääriämme kasvattavana tekijänä ja yhteistyössä on tunnetusti aina voimaa, hän painottaa.

Uudenkaupungin lukion lehtityöryhmän tavannut ja vinkkejä sekä teknisiä ohjeita antanut Tähtinen ilahtui opiskelijoiden sitoutuneisuudesta sekä osaavasta otteesta tekstien laadinnassa.

– Lukion opiskelijatyöryhmän aikaansaannokset ovat luettavissa parin viikon kuluttua sivuillamme ja haluan jo tässä vaiheessa kiittää sen toimittajattaria, Tähtinen sanoo lopuksi.

SSV