#Tuu messiin nyt kolmannen kerran

Rekrymessut lauantaina Uudessakaupungissa

277
#Tuu messiin-rekrytapahtuman järjestäjäkaartin edustajat Jarkko Heinonen (ylh.), Laura Lehmuskoski, Pirkko Mäkelä, Juha-Matti Päivölä ja Raimo Rantanen.

UUSIKAUPUNKI. Tulevana lauantaina järjestetään kolmannen kerran Tuu messiin-rekrytointitapahtuma. Tällä kertaa paikaksi on valikoitunut ammattiopisto Novida. kahtena aikaisempana vuonna tapahtuma on järjestetty Pohitullin koululla.

– Tällä kertaa mukaan on ilmoittautunut 35 näytteilleasettajaa useilta eri aloilta, kertoo Raimo Rantanen Ukipolis Oy:stä.

Rantasen mukaan tapahtuman pääpaino on seutukunnan monipuolisessa työpaikkatarjonnassa.

– Tapahtumassa on esillä niin eri teollisuuden alojen, hoiva-alan, palvelualan kuin julkisen sektorinkin työpaikkoja.

– Myös kesätyöpaikkoja on tarjolla, hän lisää.

Tapahtumajärjestäjät pitävät päivää työnhakijalle hyvänä näyteikkunana esittäytyä työnantajalle kasvokkain heti hakuprosessin alussa.

– Maksuton tapahtuma tarjoaa vaihtoehtoja niin paikalliselle työpaikanvaihtajalle kuin seudulle muuttoa suunnittelevalle.

Tapahtumaan onkin järjestetty linja-autokuljetukset Hämeestä, Salo-turku-akselilta, Satakunnasta ja Helsingistä saakka. Osassa linja-autoista on vielä tilaa ja kyytiin pääseekin ilmoittautumalla tapahtuman nettisivujen kautta.

 Kumppanille töitä?

Uusikaupunki ja Laitilan kaupunki ovat molemmat mukana rekrytapahtuman järjestäjinä. Sekä Uudenkaupungin elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen että hänen laitilalainen kollegansa Juha-Matti Päivölä pitävät tapahtumaa hyvin tarpeellisena.

– Kaikkiaan noin 1 500 ihmistä käy seutukunnan ulkopuolelta töissä täällä. Maakunnallisen kyselytutkimuksen perusteella löytyy yksi keskeinen viesti sille, miksi muuttaisi tänne ja se on yksinkertaisesti se, löytyykö kumppanillekin töitä, Heinonen sanoo.

Sekä Laitilassa että Uudessakaupungissa on tarjolla eri alojen työpaikkoja.

– Laitilassa erityisesti elintarvikealalla on työntekijöistä pulaa, Päivölä toteaa.

Eli pelkästään autotehtaan varassa ei seutukunnalla tarjolla olevat avoimet työpaikat ole.

Lapsiperheetkin huomioitu

Lauantaina rekrytapahtumassa on järjestetty ohjelmaa myös perheen pienemmille. Novidan yritysagentti Laura Lehmuskoski kertoo paikalla olevan Nukketeatteri Piironginlaatikon ja sen esittämän varjoteatterin.

– Liiketalouden oppilaita toimii oppaina yleisölle ja sote-ala esittäytyy muun muassa mittaamalla halukkaiden verenpaineen ja ylläpitämällä lapsiparkkia. Logistiikka-alan opiskelijat tuovat paikalle ajosimulaattorin ja metallialan väki hitsaussimulaattorin. Ja opiskelijat pitävät kahviommekin lauantaina avoinna, listaa Lehmuskoski.

Tuu messiin -sivustosta keskitetty

Lauantaina kello 10-14 välisenä aikana yleisöllä on mahdollisuus siis tutustua alueen työpaikkatarjontaan kesätyöpaikkoja unohtamatta. Tapahtuman nettisivut jatkavat kuitenkin päivitettyä elämäänsä lauantain jälkeenkin.

– Tarkoitus olisi, että sivustolle ilmoitettaisiin avoimia työpaikkoja seutukunnan yritysten taholta. Näin työnhakija löytäisi yhdestä paikasta etsimänsä, Heinonen sanoo. Lisäksi hän muistuttaa, että sivustolta on suora yhteys TE-palvelujen sivuille. Yhtenä tapahtumajärjestäjänä toimiikin TE-palvelut. Paikallisesta TE-toimistosta tapahtumajärjestäjän edustajana toimii asiantuntija Pirkko Mäkelä.

#Tuu messiin-rekrytapahtuma järjestetään Novidan tiloissa lauantaina 9.2. klo 10-14 ja lisäinfoa löytyy myös sivulta tuumessiin.fi.

Rainer Tähtinen