Ennätysmäärä kesätyöpaikkoja autotehtaalle

505
Uudenkaupungin autotehtaalla tehdään muutakin kuin mersuja. Yhteistyö tamperelaisen Rideascoutin kanssa avaa jälleen uusia mahdollisuuksia.

TALOUS. Valmet Automotive valmisti vuonna 2018 kaikkiaan 110 000 autoa. Kyseessä on ensimmäinen kerta yrityksen historiassa, kun valmistettujen autojen määrä ylittää 100 000:n rajan. Uuden vuosituotantoennätyksen taustalla on Valmet Automotiven tuotannon joustavuus sekä vahva yhteistyö Daimler AG:n kanssa.

Valmet Automotiven tuotanto on kasvanut vuodesta 2013 alkaen, jolloin yritys aloitti autonvalmistuksessa yhteistyön Daimler AG:n kanssa. Yhteistyö käynnistyi Mercedes-Benzin 3. sukupolven A-sarjan tuotannolla, ja on viime vuosina laajentunut Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin sekä uuden A-sarjan valmistuksen myötä.

Vuoden 2018 tuotantomäärä, 110 000 autoa, on Valmet Automotiven uusi vuosituotantoennätys ja koostuu Mercedes-Benzin GLC-katumaastureista sekä 4. sukupolven A-sarjasta. Samalla myös autojen vienti on noussut uuteen ennätykseen, ja henkilöautot ovat vakiinnuttaneet asemansa yhtenä Suomen tärkeimmistä vientituotteista.

– 100 000 autoa ylittävällä vuosituotannolla Valmet Automotive on siirtynyt erikoisvalmistajasta volyymivalmistajaksi. Uusi tuotantoennätys on strategiamme kannalta merkittävä saavutus, josta kiitän asiakastamme, kumppaneitamme ja erityisesti henkilöstöämme, kertoo Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Pasi Rannus.

110 000 auton vuosituotanto on vahva osoitus Valmet Automotiven tuotannon kasvusta ja joustavuudesta. Tuotanto perustuu korkean arvoluokan autoihin ja skaalautuu piensarjoina valmistettavista erikoistuotteista volyymituotantoon. Edellinen tuotantoennätys oli 90 000 autoa vuodelta 2017. Uusi tuotantoennätys näyttää myös suuntaa tulevien vuosien valmistusmäärille.

Ennätysmäärä kesätyöpaikkoja 

Valmet Automotive tarjoaa tänä vuonna ennätysmäärän kesätyöpaikkoja Uudenkaupungin autotehtaalla. Kaikkiaan kesätyöpaikkoja on peruskoulu-, lukio-, ammattikoulu- ja korkeakouluopiskelijoille tarjolla noin sata. Kesätyöpaikkoja on lähes kaikilla autotehtaan osastoilla ja lukuisissa eri tehtävissä.
Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehdas on kasvanut nopeasti henkilömäärällä mitattuna Suomen suurimmaksi teollisuuslaitokseksi. Tuotannon korkeasta automaatioasteesta huolimatta tehtaalla työskentelee noin 4500 henkilöä. Toiminnan laajuus tarjoaa mahdollisuuksia merkittävään määrään hyvin erilaisia kesätyötehtäviä.
Korkeakouluopiskelijoille on avoinna kymmeniä tehtäviä tuotannossa, suunnittelupalveluissa, SCM-toiminnoissa sekä HR-, myynti- ja talousosastoilla. Kesätyöjaksot ovat 1 – 4 kuukauden mittaisia ja ajoittuvat välille 1.5. – 30.8.2019. Lisäksi Valmet Automotive tarjoaa kymmeniä Tutustu työelämään ja tienaa (TET)-harjoittelupaikkoja 15–17-vuotiaille koululaisille.
– Kesätyöntekijöiden ennätyssuuri määrä kertoo autotehtaan kasvusta. Toisaalta näemme nuorten kesätyöt myös osana yhteiskuntavastuutamme. Haluamme löytää tulevaisuuden osaajia, antaa nuorille positiivisia kokemuksia ja esitellä Valmet Automotiven tarjoamia mahdollisuuksia, kertoo Valmet Automotiven henkilöstöjohtaja Tomi Salo.
Korkeakouluopiskelijoiden kesätyöhaku on jo avattu ja jatkuu 28.2.2019 asti. Hakulinkki löytyy kotisivujen työpaikat-osiosta (www.valmet-automotive.com/fi/tyopaikat). Nuoremmille koululaisille tarkoitetut TET-harjoittelujaksot kestävät kaksi viikkoa ja niiden ajankohta on kesä-heinäkuu. TET-harjoittelupaikkojen haku avataan 1.3.2019.