Barokkia perjantai-iltaan

164
Barokin maailmassa taituroi muun muassa Henrik Uusi-Kinnala tuuban kanssa. Kuva: Tuulia Kujanpää

MUSIIKKI. Vakka-Suomen musiikkiopisto järjestää perjantaina 15.3. kello 18.00 Laitilassa Kustaa Hiekan lukutuvalla konsertin barokkiteemalla. Konsertissa valokeilassa on 1600-luvun ja 1700-luvun alkupuolen musiikki: mahtaileva, koristeellinen ja kontrastinen barokki.

Aivan erityisen sävynsä tähän konserttiin tuo aikakauden tyypillinen soolo- ja säestyssoitin cembalo, jonka parissa taituroivat Hanna Elomaa ja hänen oppilaansa. Solisteina kuullaan myös vaskipuhaltajia ja viulisteja.

Barokin ajan säveltäjät ja teokset ovat yhä tänäkin päivänä erittäin tunnettuja. Monet nykypäivän musiikin ilmiöt ovat saaneet alkunsa juuri barokin aikana. Konserttiin on vapaa pääsy ja se sopii kaikenikäisille. Kustaa Hiekan lukutuvalle on esteetön sisäänkäynti.