Infotilaisuus puutalojen paloturvallisuudesta sekä ylimääräisiä palotarkastuksia Uudessakaupungissa

216
Vanhojen puutalojen asukkailla on nyt oiva mahdollisuus varmistaa kiinteistön paloturvallisuus. Kuva Uudenkaupungin Vanhat Talot -tapahtuman ajalta.

PALOTURVALLISUUS. Varsinais-Suomen pelastuslaitos järjestää Uudenkaupungin asukkaille infotilaisuuden paloturvallisuudesta maanantaina 25. maaliskuuta kello 14–17.

Uudenkaupungin paloasemalla järjestettävässä tilaisuudessa kerrotaan alueella lähiaikoina sattuneista, mediassakin esiintyneistä tulipaloista, onnettomuuksien ehkäisemisestä sekä 26. maaliskuuta tehtävistä palotarkastuksista. Tilaisuuteen osallistuvilla on mahdollisuus tutustua pelastuslaitoksen kalustoon ja kokeilla alkusammutusta.

Tilaisuus järjestetään osoitteessa Liljalaaksonkatu 25, 23500 Uusikaupunki. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Palotarkastukset

tiistaina

Varsinais-Suomen pelastuslaitos tekee ylimääräisiä palotarkastuksia tiistaina 26. maaliskuuta kello 9−14 Uudenkaupungin puutaloalueella.

Tarkastukset tehdään alueella toistuneiden esiintyneiden tulipalojen johdosta. Mikäli kiinteistön omistaja tai haltija ei ole tarkastuksen aikaan paikalla, tehdään ulkoinen tarkastus. Ulkoisessa tarkastuksessa tarkastetaan kiinteistön osoitenumeroinnin näkyvyys, poistumistikkaiden kunto sekä palovaaraa aiheuttavien materiaalien sijoittelu pihalla. Pelastuslaitos lähettää tarkastusten perusteella mahdolliset korjauskehotukset kiinteistön omistajille.

Mikäli haluat, että puutalokiinteistöösi tai -kotiisi tehdään kokonaisvaltainen palotarkastus, mutta et ole paikalla 26.3., pyydämme ottamaan yhteyttä Uudenkaupungin palotarkastajaan.