Tul toril- teematorit kutsuvat viihtymään!

258
Viime kesän suositut toritapahtumat jatkuvat ja laajentuvat tänä kesänä.

TAPAHTUMAT. Kesälauantaisin paikkansa vakiinnuttaneet Tul toril -teematorit piristävät jälleen tulevana kesänä Uudenkaupungin toria ja keskusta-aluetta.

Uudenkaupungin kaupunki toteuttaa 13 torin sarjan. Jokaisella torilla on oma teemansa ja monenmoista koettavaa ja nähtävää kaikenikäisille.

Teematorien sarjan avaa perinteinen Festitori Merefestien aikaan kesäkuun toisella viikolla, ja tapahtumatorit päättää syyskuun alussa niin ikään yhtä perinteinen, jokavuotinen Lähetystori myyjäisineen.

Vaikka tori herää eloon jo aamuvarhaisella, niin Tul toril -ohjelma ajoittuu pääsääntöisesti lauantaisin yhdeksän ja yhden välille.

Uusia teemoja

mukana

Tulevan kesän teemoiksi valikoitui jo aikaisempina vuosina hyviksi havaittuja ja suositumpia nimikkotoreja, sekä lisäksi uusina teemoina Treffitori, Sisustustori ja Rompetori. Teematorien toteutukseen osallistuu jälleen useita eri alan toimijoita ja yhteistyökumppaneita.

Kesäkuun Senioritorin ohjelmajärjestelyissä ovat mukana kaupungin vanhustyö ja paikalliset eläkeläisjärjestöt, Nuorisotorilla yhteistyökumppanina häärii nuorisovaltuusto ja nuorisopalvelut, Crusell-seura kantaa oman kortensa kekoon nimikkoviikollaan, Sisustustorin ohjelmaa suunnitellaan paikallisten yritysten kanssa, Rompetorin järjestelyissä on mukana Uudenkaupungin moottoripyöräkerho ja Lähetystorilla seurakunta.

Taitotorilla tempaistaan myös Ilossi Tualei – projektin tiimoilta: Lapset saavat maalata oman tuolinsa torikoordinaattorin avustuksella.

Ja torikojut tietenkin houkuttelevat ostoksille – lähiruokaa ja paikallisia raaka-aineita löytyy torilta aina. Paljon koettavaa ja nähtävää on siis luvassa, ja mukaan mahtuu vaikka joka toritapahtumaan.

Torikoordinaattori

hoitaa järjestelyt

Toritapahtumien järjestelyistä vastaa torikoordinaattori, ja toukokuussa tämän puuhakkaan paikan vastaanottaa Oona Ekström.

Myyjät ja tuote-esittelijät ovat tervetulleita torille teemasta riippumatta, esittelemään esimerkiksi yhdistyksen, seuran tai järjestön toimintaa.

Uudenkaupungin Yrittäjät ry:n punaisia torikojuja – paikallisten tapaan putkuja – vuokrataan teematoripäiviksi. Toripaikkavaraukset ja kojuvuokraukset hoitaa torivalvoja Terttu Lundelin.

Teematorit: 8.6. Festitori, 15.6. Senioritori, 29.6. Nuorisotori, 6.7. Treffitori, 13.7. Taitotori, 20.7. Lomatori, 27.7. Crusell-tori, 3.8. Kulttuuritori, 10.8. Sisustustori, 17.8. Kirppistori, 24.8. Rompetori, 31.8. Puhtitori ja 7.9. Lähetystori.