Hankalat jätteet kerätään maksutta

556
Tavallisten kierrätettävien kartonkien, paperin, lasin ja metallin lisäksi taivassalolaiset voivat tulevana lauantaina laittaa vaaralliset jätteensä maksutta jätekeräykseen.

TAIVASSALO. Kotitalouksilla on tulevana lauantaina mahdollisuus päästä eroon nurkkiin jääneistä vaarallisista jätteistä maksutta. Vaarallisia jätteitä, akkuja ja sähkölaitteita voi toimittaa ilmaiseksi lauantaina 4. toukokuuta kello 9-12 Taivassalon Jätehuolto Oy:n Hurunkorventiellä olevalle jäteasemalle.

Vastaava keräys järjestetään vielä loppukesästä, 24. elokuuta.

Vaaralliseksi jätteeksi luokitetulla aineella on ominaisuuksia, jotka saattavat aiheuttaa vahinkoa terveydelle tai ympäristölle.

Keräilyn yhteydessä otetaan vastaan ilmaiseksi yksityistalouksien vaaralliset jätteet.

Yleisimpiä kodin vaarallisia jätteitä ovat käyttämättä jääneet tai vanhentuneet lääkkeet ja farmaseuttiset tuotteet, elohopeakuumemittarit, kovettumattomat maali-, liima- ja lakkajätteet ja näiden pakkaukset sekä näillä aineilla likaantuneet tarvikkeet, työvälineet ja massat.

Niinikään vaarallisiksi on luokiteltu liuotinaineet, kuten tärpätti, tinneri, asetoni ja teollisuusbensiini, emäksiset pesu- ja puhdistusaineet, käytetyt öljyt ja öljyiset jätteet, kuten trasselit, öljynsuodattimet ja öljypakkaukset, romuakut ja akkunesteet, kasvinsuojelu- ja torjunta-aineet ja niiden pakkaukset, rikki- ja suolahappo sekä orgaaniset hapot, kuten etikka- ja muurahaishappo, halonisammuttimet, painekyllästetty puu, raskasmetalleja sisältävät paristot ja tyhjät apulantasäkit.

Myös vanhat

sähkölaitteet kerätään

Keräyksessä otetaan vastaan myös kotitalouksien vanhoja sähkö- ja elektroniikkalaitteita. Keräykseen kelpaavat televisiot, tietokoneet, pesukoneet, liedet, jääkaapit, valaisimet, energiansäästölamput, loisteputket, puhelimet sekä muut sähköllä, akulla tai paristoilla toimivat laitteet. Myös autonakut ja muut lyijyakut voi tuoda maksutta keräykseen.

Vaaralliset jätteet tulee luovuttaa suoraan keräysastioihin ilmoitettuna aikana. Vaarallisia jätteitä ei saa jättää keräyspaikalle etukäteen. Eri jätteet tulee pitää erillään toisistaan. Myös öljyt ja kiinteä öljyinen jäte tuodaan eri astioissa keräyspaikalle.

Yli 200 kilon vaarallisten jäte-erien tuonnista tulee ottaa jäteasemalle yhteyttä etukäteen.

Vanhentuneita lääkkeitä otetaan vastaan myös apteekissa.

Loisteputket ovat sähkölaitteita ja kuuluvat tuottajavastuun piiriin, kuten myös akut ja patterit. Paristot voi palauttaa myös niitä myyviin liikkeisiin.

Lisätietoja: www.vaarallinenjate.fi ja www.taivassalo.fi/vapaa-aika/ajankohtaista/pidetaan-yhdessa-taivassalo-puhtaana.