Jaana Vasama ei lähde enää kolmatta kertaa eduskuntavaaleihin

261

POLITIIKKA. Uusikaupunkilainen Jaana Vasama, Uudenkaupungin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja eduskuntavaaliehdokas, jäi harmittelemaan eduskuntavaalien tulosta paristakin syystä.

– Oma tulos, kun en päässyt läpi, ei tietenkään ole se mitä tavoittelin. Mutta vielä enemmän minua harmittaa, kun Vakka-Suomi ei saanut omaa edustajaa Arkadianmäelle, kertoo Vasama.

Vasama kertookin, että kampanjansa loppuvaiheessa hän korosti sitä, miten tärkeää olisi saada vakkasuomalainen kansanedustaja.

– Alueen kehittäminen yli puoluerajojen oli tavoitteena. Nyt se jää vaille toteutusta. Valitettavasti tämä tarkoittaa miljoonien eurojen menetystä Vakka-Suomelle, harmittelee Vasama.

Vasama sai vaaleissa noin 2 300 ääntä. Läpimenoon olisi tarvittu reilusti enemmän.

– Eduskuntaan yritys saa nyt minun osaltani riittää. Sanoin jo reilut neljä vuotta sitten, että kahdesti yritän, ja jos tulos ei ole toivottu, valtakunnan politiikka saa jäädä. Nyt keskityn politiikassa kunnalliseen toimintaan ja Uudenkaupungin asioiden hoitamiseen.

Toivoo puoluerajat

ylittävää yhteistyötä

Jos Jaana Vasaman tavoitteena oli puoluerajojen ylittävä yhteistyö omalla kohdallaan, samaa hän toivoo myös Suomen tulevalta hallitukselta. Vasaman edustama SDP on nyt Suomen suurin puolue ja puolueen puheenjohtaja Antti Rinne pyrkii kasaamaan hallitusta keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n kanssa.

– Mielenkiintoinen viisikko, toki vielä on vaikea ottaa kantaa sen toimivuuteen, kun mitään päätöksiä ei ole tehty. Tilanne ei tietenkään ole tällekään hallitukselle helppo. Mutta näkisin kyllä, että tällä viisikolla on mahdollisuus tehdä hyvää yhteistyötä yli puoluerajojen.

Demarithan ovat selkeästi tämän viisikon suurin puolue ja siten hallituksen johtopuolue.

– Nyt kun SDP on suurin hallituspuolue, uskon sen näkyvän demareille tärkeissä asioissa. Panostusta koulutukseen, vanhustenhoito kokonaan uuteen uskoon ja myös sote on saatava maaliin. Soten kohdalla uskon parlamentaariseen valmisteluun ja tämän ison uudistuksen jakamista pienempiin paloihin, pohtii Vasama.

Vasama toivoo myös johdonmukaista poliittista linjaa koko hallitukselta.

– Politiikan uskottavuutta on nostettava uudelle tasolle. Takkia ei sovi käännellä, vaan linjan on oltava johdonmukaista.