Perinteinen Romutori tarjoaa taas löytöjä

262
Romutorilla on perinteisesti tarjolla tavaraa moneen eri tarpeeseen.

LAITILA. Samaan aikaan Laitilan munamarkkinoiden kanssa on jo yli kaksi vuosikymmentä järjestetty Laitilan romutoria, jonka suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Tänä vuonna romutori pidetään Laitilan keskustassa, Kappelimäen ja Myllymäen koulujen ympäristössä perjantaina ja lauantaina 14.-15. kesäkuuta.

Tapahtumaan odotetaan eri ajoneuvoihin liittyvän romutoritarjonnan lisäksi myös runsaasti erilaisen keräilytavaran, antiikin ja vintagen myyjiä.

Myyjiä on perinteisesti Laitilaan tullut pitkälti toista sataa ympäri Suomen ja aina Ruotsia ja Viroa myöten. Myyjien keskuudessa tapahtuma on vakiinnuttanut jo asemansa alkukesän tärkeänä tapahtumana. Tämän vuoden romutorilla on myös erilaisten vanhojen kulkuneuvojen näyttely sekä tasatunnein käynnistettävät maamoottorit.

Taustalla automiesten

yhdistys

Romutorin järjestää talkoilla laitilalainen Pränkvärkkete Kamraati –niminen yhdistys. Parinkymmenen vanhoista autoista kiinnostuneen miehen muodostama yhdistys perustettiin vuonna 1990, sysäys siihen oli saatu kansalaisopiston järjestämästä vanhojen ajoneuvojen kunnostuspiiristä.

Ensimmäinen Laitilan romutori järjestettiin yksipäiväisenä vuonna 1995 entisen autoliikkeen tiloissa. Myöhemmin romutori järjestettiin muun muassa jäähallissa ja Kasitien lähellä Pilppulan pellolla. Nyt paikkana on jo muutaman vuoden ollut koulukeskuksen ympäristö.

Pränkvärkkete Kamraati ry:n puheenjohtaja Juhani Impilä kertoo romutorin järjestämisen olevan yhdistyksen näkyvin toimintamuoto, mutta toimintaa seuran piirissä kuitenkin on ympäri vuoden.

Yhdistyksellä on yhteinen harrastetila, jossa kokoonnutaan kerran viikossa. Kunnostetaan autoja tai muita kulkupelejä, jaetaan neuvoja ja kokemuksia.

Yhteinen kiinnostus erilaisiin vanhoihin asioihin yhdistää ja vuosittaiseen ohjelmaan kuuluu myös erilaiset retket alan tapahtumiin tai museoíhin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Impilä toteaa, että jos vanhat koneet ja moottorit kiinnostavat, voi romutorilla tulla vaikka vetäisemään hihasta ja juttelemaan yhdistyksestä.

Valtatie 8:n romutori on avoinna perjantaina 14. kesäkuuta kello 10-21 ja lauantaina 15. kesäkuuta kello 9-21.