Uudenkaupungin Vanhat Talot; Katja Laineen haaveissa muutto takaisin vanhaan puutaloon

697
Kutominen on yksi Katja Laineen harrastuksista.

VANHAT TALOT.

Katja Laine, miksi olet mukana Uudenkaupungin Vanhat Talot -yhdistyksen toiminnassa?

– Liityin alunperin mukaan jo ennen kuin ostimme vanhan talon Kirkkokadulta. Ajattelin, että pitkäaikainen haave vanhasta talosta toteutuisi nopeammin, jos osallistuisin edes tällaisen yhdistyksen toimintaan.

Mistä innostuksesi vanhoihin taloihin on peräisin?

– Asuimme 18 vuotta sitten yli 150 vuotta vanhassa talossa Myllymäen reunalla ennen muuttoamme tiilitaloon ja itsellä on vahva ajatus uudestaan puutaloon muuttamisesta, nyt kun lapsetkin kohta ovat kotoa pois muuttaneet.

Mitä olet saanut toiminnasta?

– Menin alunperinkin sihteeriksi yhdistykseen eli niiden toimien myötä mahtavan porukan ja ihanaa toimintaa!

Millaisessa talossa itse asut ja mikä olisi ihannetalosi?

– Huoltovapaassa tiiilitalossa nyt asutaan ja ihannetalo on sellainen sielukas, sopivan pieni, keskellä keskustaa, rauhallisen kadun varrella oleva pikku villa.

Teetkö mielelläsi pikkuremontteja itse? Mitä olet viimeksi tehnyt?

– Viimeksi olen maalannut piha-aitaa eli ainakin sen tasoiset hommat sujuvat.

Miten merkittävänä pidät Uudenkaupungin vanhojen talojen aluetta?

– Todella merkittävänä. Vaikka alue on hajanaisempi kuin esimerkiksi Vanhan Rauman alue, ja vanhoja taloja on ympäri kaupunkia, niin onhan se esimerkiksi turisteille merkittävä asia. Ja kaupunkilaisillekin yhtenä asumismuotona. Sitä ei edes ymmärrä, kuinka paljon historiaa vanhojen seinien sisälle mahtuu.

Kerro vielä vähän itsestäsi.

– Harrastan majatalon pitämistä pienessä puutalossa Kirkkokadun ja Merimiehenkadun risteyksessä. Sen lisäksi teattereissa käyminen, puutarhanhoito, lukeminen ja kutominen ovat harrastuksiani. Lisäksi toimin monessa yhdistyksessä ja uusimpana harrastuksena on kesätoimittajana oleminen.